Specialistische reiniging, sanering en betonverwijdering

Met waterstralen met een hoge druk is het zeer goed mogelijk om de meest uiteenlopende objecten te reinigen, te saneren of zelfs te slopen. Met hogedruk waterstralen kunnen we staal schoonstralen, bitumen verwijderen en opruwen, beton verwijderen en/of saneren en zelfs wegmarkeringen verwijderen. Uiteraard is ook graffiti verwijderen van gevels één van de veelgevraagde zaken waarvoor wij ingeschakeld worden. Onze core-business is echte hydrodemolition. Zo helpen wij overheden, gemeenten, ingenieursbureaus, de water- en wegenbouw en Rijkswaterstaat met het slopen van gewapend beton met behulp van onze hogedruk waterstralen methode.

Specialisaties met waterstralen

Als innovatieve techniek voor de uitvoering van diverse verwijderings-, reinigings- en onderhoudswerkzaamheden, wordt hogedruk waterstralen steeds meer de standaard. Zo is het gebruik van water als straal- en snij-instrument zowel op het gebied van veiligheid als ecologisch minder schadelijk. De hoeveelheid schadelijke afval- of schoonmaakstoffen wordt bij het gebruik van waterstralen enorm beperkt.Hompert-Renes B.V. heeft zich in ruim 40 jaar ontwikkeld tot een krachtige, gespecialiseerde onderneming met een aantal specialismen, waaronder:
 • Betonrenovatie
 • Beton slopen en saneren: hydrodemolition
 • Beton- en staalconservering
 • Slijtlagen en kunststofvloeren verwijderen
 • Gevelreiniging
 • Graffiti verwijderen
 • Mobiel-stofvrij stralen

Wat doet hogedruk waterstralen?

Met ultra hoge druk worden de waterstralen tegen het oppervlak aan gespoten. Met een roterende spuitkop wordt bijvoorbeeld staal volledig blank gestraald en met een puntstraal kunnen we gewapend beton verwijderen. Hierdoor gebeurt het reinigen of opruwen van uw oppervlaktes in één keer.

Waarvoor waterstralen onder hoge druk?

Wij zetten hogedruk waterstralen in om verf en roest effectief te verwijderen. Afhankelijk van het oppervlak dat gereinigd of ontroest dient te worden, kiezen wij voor een bepaald type behandeling. Zo zijn wij in staat om met behulp van vacuüm te voorkomen dat de omliggende delen verontreinigd raken, maar ook kunnen wij de keuze maken voor een open lans. Deze laatste behandeling kan echter alleen gebruikt worden, wanneer er verder geen belemmering is.

Voordelen van onze werkwijze

Wij beschikken over de meest moderne machines en reinigingsapparatuur, waardoor waterstralen veilig en snel kan plaatsvinden. Verder biedt deze manier van werken diverse voordelen die er voor zorgen dat wij deze techniek zeer vaak kunnen inzetten bij onze opdrachtgevers. Hieronder noemen we een aantal van de grote voordelen van hoge druk waterstralen:
 • Er zijn weinig afvalstoffen
 • Er ontstaan geen vonken
 • Er komt niet of nauwelijks stof vrij
 • De in water oplosbare zouten worden verwijderd
 • Complete verwijdering van de verflaag
 • Toepasbaar bij vrijwel alle weersomstandigheden
 • Reinigingen op grote hoogtes en vanaf verre afstanden mogelijk

Hydrodemolition: efficiënt beton verwijderen met waterstalen

Het is een welbekend gegeven dat elke vorm van beton, hoe het ook is geconstrueerd, op een gegeven moment onderhoud of renovatie nodig heeft. Verder zal elke constructie ouder dan 15 jaar op een gegeven moment moeten worden gerepareerd. Elke eigenaar van een betonnen bouwwerk zal zich moeten voorbereiden op uitgebreid onderhoud. Beton slopen met drilboren is wellicht goedkoop, maar zeer arbeidsintensief en luidruchtig. Ook kan de drilboor het (gewapende) beton beschadigen en het wapeningsstaal laten roesten. Ook gaat op die manier veel van het goede beton verloren. Beton saneren met hogedruk waterstralen is daarvoor meer geschikt. Met de waterstralen wordt alleen het foute beton verwijderd, worden geen scheurtjes of stofwolken veroorzaakt, ontstaat er een optimaal hechtingsoppervlak en wordt de bewapening niet beschadigd. Slopen met hogedruk waterstralen is dus een snelle en efficiënte manier van slopen. Wilt u ook beton laten slopen met hogedruk waterstralen? Neem dan contact met ons op.

Direct contact opnemen

Wil u meer weten over de bijzondere techniek van hogedruk waterstralen? Of ontvangt u graag en geheel vrijblijvende offerte voor een project dat we voor u kunnen uitvoeren? Neem dan direct contact met ons op 030 606 3764 of mail naar info@hompert-renes.nl.